Mitä odottaa kun odottaa?

Vauvakuume höyryissä olin paljon miettinyt minkälaista olisi jos tulisi pieni vauva. Miten elämä muuttuisi ja mitä kaikkea se pitäisi sisällään. Silti en ollut ikinä, kumma kyllä, miettinyt minkälaista on olla raskaana. Olin toki tietoinen muutamasta asiasta mutta yllätyin todella paljon miltä se sitten todellisuudessa tuntuu.

 

IMG_0396.JPG

Sain tietää olevani raskaana jo todella aikaisessa vaiheessa, olisikohan viikkoja ollut vähän päälle neljä. Se tunne oli uskomaton kun näki ne kaksi viivaa raskaustestissä ja en uskonut todeksi ennen kuin tein toisen testin seuraavana päivänä. Vaikeinta silloin oli olla hiljaa asiasta kun halusi vaan heti kertoa koko maailmalle. 

Seuraavaksi tuli huoli siitä että mitä jos tämä meneekin kesken. Tämä kesti kauan ja murehtiminen loppui ehkä vasta viikolla 15 kun oli jo yli sen riskiajan.

Pahoinvointi ja jäätävä väsymys tuli myös todella alussa ja kesti n. 8 viikkoa. En onneksi oksentanut kertaakaan mutta se jatkuva etova olo mikä ei helpottanut millään oli kamalinta mitä olen pitkään aikaan kokenut. Myöskään kauhea väsymys ei auttanut asiaa yhtään ja ihme että pystyin olemaan töissä. Nyt kun mietin asiaa niin olisi ehkä ollut parempi olla kotona silloin mutta ajattelin vaan että raskaus ei ole sairaus eikä siitä voi jäädä sairaslomalle... 

 

IMG_0150.JPG

Sitten alkoi hormoonit hyrrää 😂 Tämä oli ja on edelleen kamalaa! Kun mielialat vaihtelee sekunnin murto-osassa ja ei pysy edes itse mukana. Yhtäkkiä iskee hirvee raivo ja sitten kaikki onkin yhtäkkiä hyvin, itku tulee ihan puskista etkä edes tiedä miksi pillität 😂 nää on näitä ja odotan innolla sitä hetkeä kun nää kohtaukset loppui, luulen että lapsen isäkin varmasti odottaa tätä vielä enemmän. 

Pientä paineen tunnetta on myös tuntunut vatsassa ja muutamia supistuksiakin on ollut mutta noin muuten niin olo on aika normaali. Vatsahan kasvaa tuossa koko ajan mikä on jo alkanut vähän hankaloittaa muutamia asioita, esim. sukkien ja kenkien saamista jalkaan yms.. 

Nyt toivotaan vaan että kaikki menee hyvin ihan tuonne loppuun asti :)