DIY Kynttilän kierrätys

Tämä saattaa olla ensimmäinen ja viimeinen kerta kun teen tämän. Tähän tarvittiin enemmän hermoja kun mitä luoja on minulle suonut.. Anyways niin sain tähään idean että haluan itse tehdä kynttilöitä. Kävin Clas Ohlsonista hakemassa kynttilöitä sekä pari lasiastiaa.

Tämän voi myös tehdä jämäkynttilöillä mutta joska meillä ei ollut kotona muuta kuin yksi niin ostin uudet ja sulatin ne. Olisinhan voinut mennä askartelukauppaan ja ostanut kynttilämassaa ja sydänlankoja mutta koska lähistöllä ei sellaista kauppaa ollut niin tein sen näin.

Minulla oli yksi jämäkynttilä joka oli lasissa ja ajattelin että teen sillä testikynttilän. Koska olen malttamaton ja luonteeltani kaikki mulle heti ihminen niin mulla meni hermo kun siinä sulatuksessa kesti niin kauan.

Laitoin siis sen lasin vesihauteeseen ja odottelin että se sulaisi niin että saisin napattua sen sydänlangan siitä. Minähän jouduin odottamaan että koko hemmetin kynttilä oli sulanut ja siinä meni ikuisuus, ja kun vihdoin ja viimein sain sen langan sieltä niin hitto mikä homma saada se pysymään siinä uudessa purkissa kun se jäi pikkasen lyhyeksi. Myös jäähtymisessä meni ikuisuus  ja olin jo melkein tässä vaiheessa luovuttamassa mutta jostain selkäytimestä tuli se legendaarinen suomalainen SISU ja jatkoin hommia.

 

Ensimmäisestä ei kyllä kaunis tullut mutta siinä se nyt on. 

Seuraavaa kynttilää varten otin sen uuden kynttilän ja sain siitä sen sydänlangan revittyä suoraan irti joten nyt ei tarvinnut odottaa että se koko klöntti sulaa. Ja taas se hemmetin odottelu.. No tämä onnistui onneksi vähän paremmin. 

 

Jos sinulla riittää hermot tähän niin tässä ohjeet:

Tarvikkeet:

  • Jämäkynttilöitä 
  • Lasipurkki sulatusta varten
  • Sydänlankoja 
  • Astia uutta kynttilää varten (lasipurkki, teekuppi yms..)
  • Kattila + vettä
  • Tikku pitämään lankaa pystysstä
  • + Rautaiset hermot!

Sulata jämäkynttilät vesihauteessa. Dippaa sydänlanka kuumaan steariinimassaan ja laita se uuden astian pohjaan ja anna jäähtyä että se pysyy siinä. Kaada sulanut massa astiaan ja laita tikku poikittain astian päälle langan tueksi. Anna jäähtyä.