Praha osa 2

Täällä vielä ollaan ja huomenna lennetään takaisin kotiin. Ollaan joka päivä kävelty ympäri kaupunkia, oikeestaan ilman mitään sen suurempia suunnitelmia.

Eilen tuli käytyä Prahan linnassa missä myös sijaitsee Vituksen katedraali joka oli todella upea paikka! Mutta matka sinne Vituksen mestaan pisti kyllä v*tuttaa kun piti kiivetä aika monta porrasta että pääsi perille kun herra Vitus päätti rakennuttaa mestansa mäen päälle.  

 

IMG_8473.JPG
IMG_8465.JPG

Vinkkinä jos olet itse matkustamassa Prahaan ja meinaat käydä tuolla niin älä osta lippua kun sisälle pääsee ihan ilmaiseksi ihastelemaan katedraalia, lipulla pääsee toki tutustumaan lähemmin katedraalin historiaan mutta meille olisi riittänyt käynti siinä keskellä. (+ kannattaa ottaa taksi paikalle, kiität mua myöhemmin!)

Eilen illalla kun tultiin takaisin hotlalle niin meitä odotti kiva ylläri kun vessassa juoksee torakka... onneksi en ollut yksin vaan matkaseuralaiseni sai torakan hengiltä ja veti sen vessasta alas. Soitin vielä respaan ja kyselin että kuuluuko tämä asiaan, voiko näitä kutsumattomia vieraita odottaa enemmän vai oliko tämä vaan huonoa tuuria. Respan äijä oli jo lähettämässä apujoukkoja paikalle mutta en kokenut sitä tarpeelliseksi kun kerran oltiin jo tapettu se ötökkä. Äijä pahoitteli kovasti ja hetken päästä ovikello soi ja hotlakalle seisoo siinä skumppapullon kanssa ja pahoittelee asiaa. No mikäs siinä, ilmasen viinan bileet vaan pystyyn! Minun onnekseni matkaseuralaiseni ei juo skumppaa joten sain pitää koko pullon itselläni ❤️ 

 

IMG_8578.JPG
IMG_8571.JPG

Prahasta löytyy kyllä museoita ihan joka lähtöön! On apple, lego, bisse, seksi, juutalais, kidutus, kansanmuseo ja monia MONIA muita. Tähän asti ollaan käyty vaan applemuseossa joka oli pieni pettymys.

Joku myös sanoi että tämä on halpa kaupunki.. valehtelivat. Pari esimerkkiä, ostin eilen takin Bershkasta ja hintalapussa luki myös eurosumma, kun menin maksamaan niin loppusumma oli 25€ enemmän mitä hintalapussa € luki. Ja ei, tämä ei johtunut mistään kurssisäädöstä vaan se nyt vaan oli niin? Kyselin kyllä myyjältä että miten tämä on mahdollista mutta ei hän osannut sitä selittää. Tämä onneksi tapahtui vaan tässä yhdessä kaupassa.

Esimerkki 2, käytiin lounaalla pääaukion kupeessa ja tilattiin hamppariannos ja club sandwich. Kun odoteltiin ruokaa niin eteemme tyrkätään kaks leivänpalasta ja pienet nokareet voita, oletettiin tietysti että ne on kaupanpäällisii ja syötiin ne. Kun saatiin lasku niin leipäannoksesta oli veloitettu 8€ 😂 ja kokonaissumma oli 65€.. mahtavaa..  Näähän on näitä ja osattiin kyllä odottaa että ei se ihan ilmaista olisi ollut, tippiäkin olisi pitänyt jättää mutta jos ruokaa saa odottaa melkein tunnin ja tulee kusetettu olo niin turha odottaa mitään tippiä.

 

IMG_8579.JPG
IMG_8577.JPG

Mä olin suunnitellut että kävisin täällä laittamassa uudet kynnet ja samalla kun käytiin ekana päivänä Palladiumin ostarilla niin kyselin vähän hintoja ja uus setti olis ollu lähemmäs 3000czk (120€) ja mä kun luulin että täällä olis ollut edullisempaa. No tänään löysin meijän hotellin vierestä paikan missä lopulta kävin ne laittamassa ja hinta oli hieman edullisempi, 550czk(25€) 😀  Nyt on kynnet mintissä ja olen tyytyväinen ❤️ 

 

IMG_8573.JPG
IMG_8574.JPG

Tänään käydään vielä meijän hotellin alakerrassa missä on vanha bunkkeri vanhan sodan ajoilta.