Prague so far

Tere ja terveisiä Prahasta! Kerroin aikaisemmin että oltiin tulossa tänne ja että minulla ei ollut oikein mitään odotuksia koko paikan suhteen. No nyt on pakko sanoa että Praha on yllättänyt minut ja matkaseuralaiseni positiivisesti. 

 

IMG_8507.JPG

Tultiin tänne eilen aamulla ja voin kertoa että kyllä väsytti! Takana 10 päivän työputki, olemattomat yöunet ja aikainen herätys. Lento oli todella jännittävä, kone heilu koko matkan kun lensimme kovassa vastatuulessa ja lentoaika venähti vähän mutta päästiin turvallisesti perille. 

Kentältä otettiin uberkyyti hotellille. Lentokentältä ei ole sinäänsä pitkä matka keskustaan mutta koska mitään isoa moottoritietä ei ollut ja suurin osa kaduista on todella ahtaita niin kyyti kesti n. 30min. 

 

IMG_8504.JPG

Olin varannut meille viiden tähden hotellin kun ajattelin että ansaitsemme pientä luksusta mutta huone ei oikein vastannut odotuksiani. Pääasia kuitenkin että on sänky missä nukkua :D

Hotellimme sijaitsee hyvällä paikalla ja kävellen pääsee kätevästi joka paikkaan. Eilen tulikin käveltyä melkein 10km ja tänään varmasti vielä enemmän.  

 

IMG_8502.JPG

Praha on todella kaunis kaupunki ja kamera on ollut ahkerassa käytössä. Tekee mieli ottaa kuvia ihan kaikesta ja talot täällä on niin ihania. Koko tämä ”keskusta” on vain yhtä suurta vanhaa kaupunkia.  Voisi verrata Tallinnan vanhaan kaupunkiin joka on vaan 10000 kertaa isompi ja kauniimpi.

 

 

IMG_8508.JPG

Täällä myydään joka kulmasta jotain paikallista herkkua nimeltä Trdelník ja koko kaupunki tuoksuu siltä. Se on sellainen sokeroitu pullatötterö mihin saa valita lisukkeeksi esimerkiksi nutellaa, mansikoita tai jätskiä! Eilen maistettiin mutta ei ollut ihan mun juttu ja sain kärsiä vatsakivuista sen jälkeen. 

Ainoa mikä minua harmittaa on se että shoppailun puolesta täällä on krääsäkauppoja joka puolella sekä ne samat ketjuliikkeet mitä missä tahansa muualla Euroopassa on. 

 

IMG_8500.JPG

Vielä on pari päivää jäljellä joten jatkoa varmasti tulee :)