Joululahjavinkki

Tykkään askarrella kaiken näköistä ja näin joulun tullen tekee mieli askarrella entistä enemmän. Tällä kertaa ajattelin kokeilla tehdä itse saippuaa. Kävin Helsingin keskustassa tänään ja poikkesin samalla askarteluliikkeessä. Olin ensin miettinyt tekeväni kynttilöitä mutta muutin mieleni ja ostin saippuanteko tarvikkeet. Kun pääsin kotiin aloitin heti. Koska tämä oli ensimmäinen kerta niin niistä ei tullut niin hienoja mutta mulla on onneksi vielä toinen klöntti saippuamassaa joten kun saan edelliset muotista pois niin kokeilen uudestaan :)

Samalla kun odotin että saippuat jäähtyy niin tein pari joululahjaa, sokerikuorintaa. Sitä on erittäin helppo tehdä ja siitä tulee aina aivan ihanaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos haluat itse kokeilla niin tarvitset seuraavat ainekset:

  • Kookorasvaa
  • Sokeria (voi myös käyttää kahvipuruja tai suolaa)
  • Elintarvikeväriä
  • Tuoksuöljyä
  • Lasipurkki

Elintarvikeväriä ja tuoksuöljyä ei ole pakko laittaa mutta on kiva lisä :)

Tee näin:

Sulata kookosrasva mikrossa n. 30 sek. Lisää sokeri ja sekoita. Itse käytin n.1/3 kookosrasvaa ja 2/3 sokeria. Lisää tuoksuöljy ja väri, sekoita. Lusikoi tuote lasipurkkiin. Valmista :)

Ostin nuo lasipurkit Clas Ohlssonista mutta kuorinnan voi laittaa mihin astiaan vaan haluaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näihin käytin ruusuntuoksua ja punaista elintarvikeväriä. Viime vuonna tein vihreällä värillä ja piparminttu essanssilla. Jos tekee kahvinpuruilla niin tulee kiva vivahde jos lisää siihen vielä vaniljaa!

Eli jos ei vielä ole lahjat ostettu niin tässä kiva vinkki vaikka äitille, siskolle, kaverille jne <3