Tee hyvä ja pysyvä meikkipohja

Ennen kun lähdin opiskelemaan meikkaamista niin mun suurin ongelma oli se miten saisi meikin pysymään koko päivän. Oma ihoni rasvottuu päivän mittaan aina t-alueelta ja ärsyttää kun pitää aina olla fiksaamassa. Nyt olen kuitenkin vihdoin löytänyt ainakin itselleni sopivat tuotteet millä saan meikin pysymään aamusta iltaan. Tärkein on ehdottomasti se että iho on hyvin kosteutettu ennen kun aloittaa meikkaamisen, mikään ei ole niin ikävää kun kuiva iho alkaa hilseilee kesken kaiken joten aina meikin alle hyvä kosteusvoide :)

Viime aikoina on tullut hirveästi kaiken näköisiä työkaluja millä sitä meikkivoidetta voi levittää mutta itse suosin pyöreää sivellintä. Sillä kun pyörittää meikkivoiteen naamalle niin saa todella hyvän ja tasaisen lopputuloksen.

Löysin viime vuonna super hyvän meikkivoiteen joka ei lähde kulumallakaan, Smashboxin studio skin.

Nyt kun toi loppui niin ostin tilalle Esteé Lauderin Double Wearin joka hoitaa homman yhtä hyvin! Siinä on myös spf 10 mikä on hyvä näin kesällä :)

pohja2

Noniin, eli kun olet saanut pyöritettyä itsellesi tasaisesti meikkivoiteen naamaan on aika kiinnittää se meikki. Miksi? Kerron siitä vähän myöhemmin.

Paras tuote meikin kiinnittämiseen on ehdottomasti irtopuuteri, ja väritön sellainen. Itse käytän ammattilaisten suosimaa Kryolan irtopuuteria koska olen todennut sen erittäin hyäväksi. Tätä levitän isolla puuterisiveltimellä.

pohja1

Joku varmasti nyt miettii edelleen että miksi se meikki pitää kiinnittää.. No siksi että se varmistaa meikin pysyvyyden, kiinnittää meikin paikoilleen sekä samalla estää sen kiillon tulemasta läpi. Toinen asia on myös se että jos laitat suoraan meikkivoiteen päälle vaikka aurinkopuuteria ja/tai poskipunaa niin se jämähtää rumasti iholle ja sitä on vaikea häivyttää, puuteri siis myös auttaa häivyttämisessä niin meikkipohjaa kuin silmämeikkiä tehdessä. HUOM!! Ei kannata lisätä puuteria hirveän monesti päivän aikana, jos alkaa kiiltää niin voi varovaisesti taputella kiilto kohtia esim. kasvopaperilla tai siihen tarkoitettua blotting paperilla. Muuten tukit vaan ihohuokoset ja tulee epäpuhtauksia :(

Tämän jälkeen voi sitten halutessa lisätä poskipunaa ja aurinkopuuteria.

Pysyvyyden maksimoimiseksi on myös omat tuotteensa. Kyllähän se meikki yllä olevilla konsteilla pysyy hyvin mutta joku nyt on halunnut tehdä vielä enemmän rahaa ja on tuonut markkinoille näitä suihkutettavia "pysyvyys suihkeita".

pohja4

Käytän kyllä silloin tällöin tätä Clarinsin Fix' Make-Up suihketta. Kyllähän se vähän freesaa mutta enimmäkseen tykkään siitä miltä se tuoksuu :D