Snapshots from Greece

En ollut ikinä miettinyt Kreikkaan matkustamista, varsinkaan pääkaupunkiin Ateenaan. En tiedä miksi.. Ehkä sen takia että ollaan oltu todella paljon Espanjassa ja se on ollut joka kerta yhtä ihanaa joten ei ole oikein kaivannut muualle. Tai sitten koska yleensä kun mennään etelään niin haluaa vaan rantaa ja merta. Onneksi meidän ihana opettajamme sai koko luokan innostumaan lähtemään koska meillä oli todella kivaa.

Ateena ylitti kaikki mun odotukset sillä että kaupunki oli todella monipuolinen. Siellä oli ihania rantoja, rento meininki, ystävällisiä ihmisiä, se ruoka <3 ja kaikista paras oli että siellä oli todella halpaa verrattuna Suomeen. Ainiin, nähtävyyksiäkin oli. Olin ehkä odottanut että siellä olisi levottomampaa kun on paljon uutisoitu siitä Kreikan taloudellisesta tilanteesta. Näin ei kuitenkaan ollut ja missään ei ollut merkkejä sellaisesta.

Ainoa miinus oli turistien "suosima" alue Omonia. Se on siis huonomaineinen alue mutta halpojen ja hyvin hotellien takia siellä vierailee paljon turisteja, jotkut jopa tietämätta mihin on oikein menossa. Meillä oli hotelli siellä kaksi yötä ja taksikuskit varoittelivat koko ajan siitä kuinka siellä ei ole turvallista liikkua iltaisin yksin tai edes tyttöporukalla. Muuten Ateena on todella turvallinen paikka, pari huonoa aluetta lukuunottamatta. Ajettiin yksi päivä alueen läpi missä asui pelkästään maahanmuuttajia ja alue oli todella rapistunut, likainen ja inhottavan oloinen. Kysyin meidän kuskilta että minkäs niminen tämä alue on ja hän vastasi että ei tällä mitään nimeä ole.. että se siitä sitten.

Päästiin myös fiilistelemään yöelämää mistä kirjoitinkin jo aikaisemmin. Näköjään joka päivä on juhlapäivä sillä kreikkalaiset käyvät todella ahkerasti baareissa myös keskellä viikkoa. Näin suomalaisena tuntui vähän oudolta sekin että baareihin lähdetään vasta reilusti keskiyön jälkeen ja siellä krebataan ihan aamuun asti niin että kun hotellille meni niin pysty menemään suoraan jo aamupalalle. Ainoa asia mikä siellä ei ollut halvempaa oli drinkit baareissa. Ne olivat suunnilleen samanhintaisia kuin Suomessakin. Olin todella positiivisesti yllättynyt yöelämästä ja sinne lähtisin mielelläni uudestaan vaikka vaan bilettämään.

Kreikkakreikka2

kreikka3

kreikka4

kreikka5

kreikka6

kreikka7

kreikka8

kreikka9

kreikka10

Tämän reissun jälkeen tuli todellakin sellainen fiilis että tekee mieli matkustaa enemmän, myös sellaisiin paikkoihin mihin ei tulisi heti mieleen lähteä. Ja nyt ainakin tiedän että Turkkiin en ikinä lähde. Pelkästään Istanbulin lentokentän perusteella olen sitä mieltä että sinne en haluaisi lähteä. En edes turistikohteisiin. Kulttuuri eroaa niin paljon meidän omasta ja ei tuntuisi turvalliselta lähteä.

Onneksi maailmassa riittää maita minne mennä.