Rakas Joulupukki...

Tämä viime kuukausi on ollut todella raskas. Alku kuusta sain sitkeän flunssan joka ei tahtonut millään parantua. Nämä viime viikot on ollut yhtä painajaista kun kuvioihin on tullut kovat vatsakivut.

Minulla on aina ollut ongelmallinen masu mutta tämä jatkuva kipu ei ole enää normaalia. Ylävatsakipuja päivittäin ja vielä sellaisia kohtauksia jotka kestävät monta tuntia. Olen käynyt eri lääkäreillä ja tutkimuksissa viime viikolla eikä mitään ole löytynyt. Reseptilääkkeitäkin on tullut popsittua mutta turhaan kun mikään niistä ei ole auttanut. Tämän takia minulta on jäänyt koko kuun DJ keikat tekemättä kun en vaan ole pystynyt. Olen niin loppu tähän koko hommaan, tämä kipu vie kaikki voimat ja tuntuu toivottomalta kun ei ratkaisua löydy.

Joten, rakas joulupukki, toivoisin enemmän kuin mitään muuta että nämä kivut loppuisi ja saisin jatkaa normaalia elämää.

Ettei tämä koko postaus olisi pelkkää valittamista niin me ollaan täällä kotona otettu joulukamat esille. Meillä oli valkoinen tekokuusi kun asuttiin Espoossa joka on muutossa mystisesti hävinnyt joten jouduttiin ostaa uusi. Onhan oikea kuusi aina kivempi mutta jos haluaa kuusen näin ajoissa niin ei se oikea kuusi jaksa elää jouluun asti.

Olen myös askarrellut joulukortteja ja tarkoitus olisi saada ne lähetettyä vielä tämän päivän aikana :)

10.jpg

Tähän lopuksi haluaisin vielä toivottaa kaikille mahtavaa viikkoa :)

Kurkistus laivatyön kulisseihin.

Oletko koskaan miettinyt mitä laivatyö pitää sisällään? Tässä pieni infopaketti minkälaista on olla töissä laivalla.

Laivatyöntekijöillä on niin sanottu 1-1 systeemi mikä tarkoittaa että jokaisesta työpäivästä saa yhden palkallisen vapaapäivän ja työjaksot on yleensä 8-8 tai 10-10, eli esim. 8 töissä ja sen jälkeen on 8 päivän vapaat. Työpäivät ovat keskimäärin 10,5h päivässä joten hirveästi vapaa-aikaa ei aina ole. Hyvä puoli siinä on kuitenkin se että meillä on kaksi vuosilomaa eli jos tekee 10-10 niin on 2kk vuodessa lomaa.

Jos työskentelee Helsinki-Tukholma linjalla niin on myös mahdollisuus päästä ulos päivisin kun laiva on satamassa, jos silloin sattuu olemaan vapaa-aikaa.

Jokaisella on oma hytti ja palkkaluokasta riippuen jotkut joutuvat myös jakamaan hyttiä toisen kanssa. Minulta on monesti kysytty että “nukutteko täällä laivalla?” tämä kysymys on aina yhtä hassu ja kyllä me todellakin ollaan täällä laivan päällä koko työjakson.

Turvallisuus on todella tärkeä osa työtä ja jokaisella on oma turvanumero tehtävään jota hoidetaan jos jotain sattuisi. Meillä on myös näitä turvaharjoituksia viikoittain missä kerrataan mitä teemme jos tulisi hätätilanne. Jokaisella täytyy myös olla voimassa oleva merimieslääkärintodistus ja pari muuta sertifikaattia että saa olla töissä täällä. Laivaduunareilla on ainakin aikaisemmin ollut sellainen maine että täällä ollaan vaan kännissä ja bailataan mutta tämä ei pidä paikkansa. Meillä on tiukka nollatoleranssi.

Minulta on myös kysytty että syödäänkö me laivan buffet ravintolassa ja vastaus on ei, meillä on ihan oma ruokapaikka mitä kutsutaan messiksi. Tämän lisäksi henkilökunnalle löytyy oma kuntosali.

No mitä minä sitten teen työkseni täällä? Työnimikkeni on ohjelmaemäntä ja olen osana laivan viihdeosastoa ja risteilyisäntä/emänta on meidän esimies. Vedän siis kaikki aikuisille suunnatut ohjelmat, esim. bingo, kilpailut, karaoke ja esittelen illan artistit. Päivisin istun myös laivan neuvonnassa. Viihdeosastolla työskentelee risteilyhenkilö, ohjelmahenkilö, leikinohjaaja, AV-teknikko, DJ ja pelinhoitajat.

Viihdyn todella hyvin työssäni! Jokainen risteily on erillainen ja on mukavaa tavata paljon ihmisiä. On myös mukavaa kun pääsee tapaamaan paljon eri artisteja.

Laivalla työskenteleminen ei kuitenkaan sovi kaikkille. Monelle on liikaa olla niin paljon poissa kotoa ja työpäivät täällä ovat pitkiä, pahimmillaan 12-13h. Usein käy kuitenkin niin että kun kerran tulee laivalle töihin niin sitten tänne jää, ja työmahdollisuuksiahan täällä on.

Minä kuitenkin nautin minun 10 päivän vapaista pitkän työpassin jälkeen, vähän niinkuin miniloma aina joten voi lähteä vaikka matkalle ja tehdä muita kivoja juttuja tai sitten vaan olla ja ottaa iisii. Teen myös töitä tämän työn ohella kun teen DJ keikka ja satunnaisesti myös meikkikeikkoja.

Siinä vähän yleistä infoo millaista laivalla työskentely pitää sisällään, saa toki kysyä jos joku jäi askarruttamaan :)

Yksityiskohtia meidän kodista

Kun kiertelin eilen H&M Homessa niin ajattelin että voittaisinpa lotossa että voisin pistää kodin sisustuksen ihan uusiksi! Aina silloin tällöin tulee ostettua pieniä sisustusjuttuja ja silloin kun muutettiin tänne uuteen asuntoon muistan miten onneissani olin kun sai sisustaa kaiken ihan nollasta. 

 

11.jpg

Ajatuksena oli että sisustustyyli tulisi olemaan minimalistinen/skandinaavinen, ja onhan tässä ripaus molempia. Kun tykkään ostella kaikkia pieniä juttuja niin tuo minimalismi vähenee koko ajan tavaran lisääntyessä :D Silloin tällöin siirtelen kamoja edestakasin ja lopputulos on useasti sama kun mistä aloitin, hah! 

 

13.jpg

Rakastan kuitenkin meidän kotia ja viihdyn täällä super hyvin! Olin niin onnellinen kun päästiin muuttamaan meidän edellisestä asunnosta koska se oli vaan liian pieni meille ja meidän tavaroille joka myös oli koko ajan sotkuinen sen takia kun ei ollut tarpeeksi säilytystilaa.

Nyt on kuitenkin (melkein) jokaisella asialla oma paikkansa ja asuntoa on helpompi pitää siistinä kun on enemmän tilaa. Saatiin pari viikkoa sitten meidän varsi-imurille seinäteline ja nyt se on aina latauksessa joka tekee imuroimisesta todella helppoa. Meillä on myös höyrypesuri lattioita varten joka on todella kätevä ja nopea sekä tottakai myös luontoystävällinen tapa pestä lattioita kun ei tarvitse pesuaineita.

 

Värimaailma meidän kodissamme on valkoinen, harmaa ja messinki + ripaus vanhaa roosaa. Sen kyllä huomaa kuka on täällä ollut sisustamassa :D Nyt haluaisin kuitenkin enemmän viherkasveja tänne mutta se on vaan niin haastavaa kun on poissa sen 10 päivää aina joten ihan mitä tahansa kasveja tänne ei voi ottaa. Peikonlehti olisi kiva ja saas nähdä jos löydän sellaiselle paikan täältä niin voi olla että kokeilen jos se selviäisi meillä.

 

Vanity

Olin uutta paitaa vaille ja lähdin käymään ompussa. Ajattelin että Zarasta löydän varmasti sellaisen mitä etsin. Hakusessa siis oli sellainen tumma kukkapaita. Kaikki, siis aivan kaikki mun vaatteet on yksivärisiä, joko mustia, valkoisia tai harmaita. Tuntui että olisi korkea aika hankkia jotain kuosista missä olisi vähän väriä. No Zarassa ei ollut, eikä missään muussakaan kaupassa sellaista mitä hain mutta satuin silti löytämään H&Mstä kivan MUSTAN tunikan. 

 

5.jpg

Samalla ostin vähän raakapatukoita mukaan laivalle, loistavia kun verensokeri laskee ja ei ihan heti kerkiä syömään mitään kunnon ruokaa. Olin jo lähtemässä kotiin kun kävelin kenkäkaupan ohi ja muistin että mun on pitänyt pitkään hankkia kunnon työkengät. Nyt on myös uudet työkengät.

 

6.jpg

Kerrankin korolliset kengät. Nämä ovat Clarks merkkiset, näillä kuulemma jaksaa olla pitkiäkin aikoja ilman että jalka väsyy. Töissä kun kävelen paljon ympäri laivaa niin on hyvä olla kunnon kengät. Nyt olen pelkästään käyttänyt halpisballerinoja mitkä kestää sen pari passia ja sitten saa jo olla ostamassa uusi joten nyt vaan toivotaan että nämä on hyvät ja että ne kestää :)

Näillä vapailla on tullut osteltua kaikenlaista ja en kiellä sitä tosiasiaa että olen materialisti :D Suurin osa tavaroista tulee kuitenkin todella tarpeeseen.

Olin myös uutta matkalaukkua vailla ja ilokseni sellainen mitä olin jo pitkään katsellut oli puoleen hintaan joten ostin sen cabin size mallin ja myöhemmin tilasin samasta paikasta vielä sen isoimman koon. Olen käyttänyt tähän asti työkeikoilla mun poikaystävän matkalaukkua joten olikin jo aika hankkia oma ja se mun iso matkalaukku on jo vetänyt viimesiään monta vuotta ja aina ennen jokaista pidempää reissua jännitän että saapuko se ehjänä perille :D Nyt on kuitenkin molemmat samaa mallia, kyllä nyt kelpaa ja seuraavaa matkaa vaan odotellessa!

 

3.jpg

Nyt ei tarvitse taas vähään aikaa ostaa mitään...Kunnes taas löydän jonkun ihanan jutun mikä on vaan pakko saada...

Fears

Syksy. Tuntuu siltä että aina odottaa jotain. Talvella odotetaan kevättä ja kesää, kesällä moni odottaa syksyä ja talvea ja kun talvesta on saanut tarpeeksi niin sama homma toistuu taas. 

 

16.jpg

Itse en niin välitä talvesta ja tuntuu aina että kesä on niin nopeasti ohi jos se edes ikinä tulee kunnolla. Nyt kun on ollut niin kuuma kesä niin ei yhtään haitannut kun ilma viileni ja tämä syksy on ollut ihanan mieto ja lämmin.

 

No se siitä säästä puhuminen. Asiasta kolmanteen niin mullahan lohkes hammas tossa loppukesästä ja kun tulin hammaslääkäristä niin huomasin illalla että hei nyt olisi reikä takahampaassa... Mulla on valitettavasti sellaiset hampaat jotka reikiintyy todella helposti vaikka kuinka harjaisin ja käyttäisin hammaslankaa. Sekään ei yhtään helpota asiaa että inhoan käydä hammaslääkärissä (+ että mulla on paniikkihäiriö) ja lykkään aina asiaa kunnes on oikeasti ihan pakko. Tällä kertaa varasin semmosen ajan että ne fiksaa kaiken kerralla mitä siellä ikinä onkaan niin ei sitten heti tarvitse käydä uudestaan. 

Kerran kun kävin poistattamassa yhden viisaudenhampaan niin meinasin pyörtyä vaan siitä kun multa otettiin röngen kuva vaikka tiesin tottakai ettei se tunnu missään mutta jännitin sitä poistoa niin paljon että unohdin hengittää ja silmissä alkoi näkyä tähtiä. Enpä tiedä mistä tää pelko on mulle joskus tullut, ehkä olen pienenä saanut traumoja.. 

Tästä huolimatta meinaan nyt nauttia lasillisen punaviiniä ja käpertyä viltin alle ja katsoa jonkun romanttisen komedian... todellisuudessa vedän muutaman lasin viiniä ja pelaan pleikkaria koko illan :D

Hot Hot Hot!

Mä taidan sulaa tänne. Otin pakkasesta kylmäkallen ja viilennän itseäni sillä. Olen muuten vilukissa mutta nyt ei todellakaan ole kylmä. 

Mulla on ollut tänään "vapaapäivä". Lähdin käymään Isossa Omenassa etsimässä ratkaisua mun meikeille ja muille kosmetiikalle kun pakkaan laukkuani töihin. Eipäs löytynyt mitään. Haluaisin jonkun hyvän ratkaisun että saisin hyvin pakattua kaikki tuotteet järkevästi ja mahdollisimman kompaktisti. Nyt kaikki lojuu eri pussukoissa hujan hajan. Yritin myös etsiä netistä mutta en löytänyt mitään, paitsi ebaystä mutta haluaisin mielummin ostaa jostain vähän lähempänä ettei tarvitse odottaa monta kuukautta. Jos on vinkkejä niin antakaa tulla vaan, I'm all ears.

Olen myös pessyt varmaan 5 koneellista pyykkiä että on puhtaita vaatteita kun lähden töihin. Yritin myös päästä yhden Crash Bandicoot levelin läpi mutta mulla meni totaalisesti hermo siihen hommaan joten se siitä sitten.

Huominen olisi viimeinen lomapäivä ennen töihin paluuta ja mulla on aika kynsihuoltoon että ne olisi kondiksessa. Onneksi laivalla on ilmastointi eli ei haittaa yhtään näillä helteillä mennä töihin <3 

Archipelago

Taas ihana päivä merellä takana. Tänään käytiin Pentalan saaristomuseossa joka sijaitsee Espoon saaristossa. Siellä on muutamia taloja missä saa käydä sisällä katsomassa sekä pieni kahvila ja ravintola. 

 

Siinä hetken ihmeteltiin ja lä jatkettiin matkaa. Kierrettiin koko saari ympäri ja seikkailtiin uusissa paikoissa ja jossain vaiheessa päädyttiin Kirkkonummen saaristoon.

 

Käytiin vielä uimassa matkalla kotiin, samassa paikassa kuin eilen :) 

Kun päästiin autoon ja oltiin ajamassa kotiin niin huomasin että nyt mun yhdellä hampaalla ei ole kaikki hyvin ja kun pureskelin tuntui kun se olisi irti jotenkin. Kotona aloin katsomaan tarkemmin ja kun vedin hammastikulla hampaan välistä niin siitä irtosi palanen joten taitaa olla hammaslääkärikeikka huomenna tulossa, huoh. Vihaan käydä hammaslääkärissä mutta nyt on pakko. Huomenna meillä on pupun kanssa vuosipäivä joten saas nähdä mitä on luvassa :)

Vacay Weekend!

Ihana viikonloppu takana!

Perjantaina ei ollut selvästikään mun päivä.. Olin löytänyt pari kivaa vaatetta, uskokaa tai älkää, Lidlistä kun käytiin Paraisilla mutta harmikseni yksi jumpsuit oli liian pieni ja koska niitähän ei voi siellä kokeilla niin ei auttanut muu kuin ostaa isompi koko. Onneksi tämä ei maksanut kuin reilu 8€ joten ei haitannut ostaa toista. No eihän siinä mitään, lähimpään Lidliin vaan ostoksille! Ei löytynyt. Seuraavassa sama homma ja vasta viidennellä yrityksellä löydettiin sitä mitä haettiin. Ja kun vihdoin ja viimein sain sen niin olin silleen että nääh, olisin pärjännyt hyvin ilmankin :D Naisen logiikkaa selvästi!

Olin myös päättänyt että haluan maalata akvarelliväreillä ja löysin Clasusta värit, pensselit ja paperit. Kun päästiin kotiin niin aloin heti hommiin kunnes tajusin että eihän tästä tule yhtään mitään, olen ihan paska joten se homma jäi siihen. Yritin myöhemmin uudelleen mutta olin edelleen yhtä paska.

Illalla sitten päätettiin pupun kanssa että lähdetään käymään jossain. Juotiin parit siiderit, otettiin taksi alle ja lähdettiin käymään Helsingin yössä. Ensin Erottajalle ja sitten DTM:ään. Oli hauska ilta!

 

Lauantaina ei ollut muita oloja paitsi pieni väsymys. Oli niin kuuma kuitenkin että käytiin uimassa ja sen jälkeen pidettiin leffailta.

Tänään ollaan oltu koko päivän veneilemässä. Lähettiin joskus 13 jälkeen ja tultiin 21 aikaan kotiin. Käytiin isolla kirkolla ja ajettiin Suomenlinnan ympäri takaisin Espooseen. Matkan varrella pysähdyttiin uimaan, lämpötila meressä huimat 25 astetta!

 

4.jpg

Las Pargas

Tultiin toissa päivänä tänne Paraisille viettämään pari kesäpäivää. Täällä on ollut niin mahtavaa! Täällä asuu kaveripariskunta ja voi että mikä paratiisi tämä on.

Joka päivä ollaan oltu vaan ulkona nauttimassa ihanista keleistä. Suurin osa ajasta ollaan kyllä oltu fisustelemassa. Mulla ei ole hirveen pitkää pinnaa joten olen lähinnä tyytynyt onkimiseen ja sain jopa pari pientä fisua.  

Harmikseni unohdin kameran kotiin mutta sain onneksi napattua pari kuvaa puhelimella. 

 

IMG_7908.JPG
IMG_7901.JPG
IMG_7845.JPG

Ollaan myös saunottu ja käyty uimassa. Täällä merivesi on todella lämmintä, 23-24c!

 

IMG_7906.JPG

Tänään lähdetään kuitenkin ajamaan kotiin ja odotan innolla viikonlopun ukkosia! Viime kesänä kun oli niin kylmä niin ei oikein tullut kunnon ukkosia joten toivottavasti nyt saadaan kunnon salamashow 🤩

 

 

IMG_7902.JPG

Iso kiitos Max & Niina ❤️

Time to go...

Nyt varmistui lähtöpäivä eli perjantai iltana alkaa kotimatka. En kerkiä kauaa kotona olla kun lähden melkein heti kohti Loviisaa ja vietän siellä pari päivää.

Täällä on ollut aivan mahtavat kelit ja vietin päiväni terassilla auringon oton merkeissä. Tuli myös vietettyä yhdet synttärit ja syötyä ihana illallinen. Huomenna olisi varmaan rantapäivä taas ja illalla laivalla kohti Helsinkiä.

Mun tädillä on ehkä maailman ihanin piha <3

 

22.jpg

Nami! Nyt voi mennä täydellä masulla nukkumaan :)